Achtergrond

De Santa Run Vlaardingen wordt georganiseerd door de twee Rotary clubs: Rotaryclub Vlaardingen en RotaryVlaardingen80. Sinds 2015 zet een groot team van vrijwilligers zich hiervoor in. Met het vrolijkste evenement van Vlaardingen wordt geld opgehaald voor het goede doel. Dit jaar is dat het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

De Rotary Santa Run wordt niet alleen in Vlaardingen gehouden. Op zo’n 55 plaatsen in Nederland rennen en wandelen kerstmannen, vrouwen en kinderen door de straten. Inmiddels is er landelijk al zo’n vierhonderd duizend euro opgehaald voor allerlei goede doelen.
Ook buiten Nederland wordt in diverse Europese steden het weekend voor kerst een Santa Run gehouden.

Wat is Rotary?
Rotary is een wereldwijde organisatie van serviceclubs. Zij telt bijna 1.2 miljoen leden, verspreid over meer dan 30.000 clubs in 162 landen. In Nederland zijn 19.000 leden aangesloten bij 435 clubs.

Rotary is niet religieus of politiek geëngageerd. De doelstelling van Rotary is dat je bereid bent iets van jezelf te geven. Dat je dienstbaar wilt zijn aan de samenleving en dit in de praktijk ook zichtbaar wilt maken. De vele Rotaryclubs overal ter wereld organiseren evenementen en acties om iets terug te doen voor de eigen plaatselijke gemeenschap, om goede doelen te ondersteunen en om het wederzijds begrip voor elkaar te vergroten.

Kijk ook op: www.rotary.nl/vlaardingen en www.rotary.nl/vlaardingen80