Goede doel

Dit jaar heeft de organisatie gekozen voor het goede doel: “Rotary Jeugdfonds“.

Het Rotary Jeugdfonds is een initiatief van de beiden Rotary clubs in Vlaardingen (Rotary Vlaardingen en Rotary Vlaardingen ’80). Het Rotary Jeugdfonds helpt de jeugd in Vlaardingen die het van huis uit minder hebben zodat zij toch in gelegenheid zijn om te kunnen sporten, dansen of muziek te kunnen maken. Middels een individuele of groepsbijdrage realiseert dit fonds toegankelijkheid voor Sport en Cultuur voor de jeugd in Vlaardingen.

Er bestaan reeds verschillende initiatieven in en rondom Vlaardingen die het mogelijk maken om een individuele en of groepsbijdrage aan te vragen. In de praktijk blijkt dit echter niet voor iedereen voldoende te zijn wat soms resulteert in een beperking van deelname aan activiteiten.

Het Rotary Jeugdfonds werkt daarom samen met diverse stichtingen in Vlaardingen. Dit jaar wordt er samengewerkt met Kade40 en Vlaardingen In Beweging. Beide stichtingen zetten zich in voor het Rotary Jeugdfonds en stimuleren cultuur- en sportactiviteiten in Vlaardingen. Ze staan in contact met de jeugd en de ouders die extra steun of activatie kunnen gebruiken. Met behulp van diverse individuele en groepsinitiatieven wordt de jeugd gestimuleerd om deel te nemen en tevens actief te blijven.

De opbrengst van de Rotary SantaRun 2019 komt volledig ten goede van het Rotary Jeugdfonds.

Door deel te nemen aan de SantaRun maak jij de cultuur- en sportactiviteiten voor alle jeugd in Vlaardingen toegankelijk!